Polityka Cookies

Ustawa o ochronie danych osobowych z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. nr 133 poz. 883 wymaga udzielenia przez Państwa zgody na przetwarzanie danych osobowych na naszym portalu, dlatego prosimy o zapoznanie się z treścią niniejszego oświadczenia.

Właścicielem strony jest DASC ENGINEERING (Wykonawca) ul.Saska 4, 30-720 Kraków 


1. Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz przypisane im dane (takie jak np.unikalny numer).

2. Pliki cookies nie służą identyfikacji użytkownika i na ich podstawie nie jest ustalana tożsamość użytkownika.

3. Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) w
urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, laptopie, smartfonie, Smart TV)
oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisów DASC ENGINEERING

4. Strona internetowa wydawcy może umieścić plik cookie w przeglądarce, jeśli przeglądarka
to umożliwia. Co ważne, przeglądarka zezwala stronie internetowej na dostęp jedynie do
plików cookies umieszczonych przez tę stronę, a nie do plików umieszczonych przez inne
strony internetowe.

5. Serwis korzysta z plików cookies w celu:

• świadczenia usług;

• dostosowywania zawartości serwisu i aplikacji do preferencji Użytkownika oraz
optymalizacji korzystania ze strony internetowej (np. pliki cookies pozwalają
rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową
dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb);

• tworzenia statystyk, których analiza pozwala na ulepszanie struktury i zawartościserwisu i aplikacji;

• utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki czemu Użytkownik nie musina każdej podstronie internetowej serwisu i aplikacji ponownie wpisywać loginu i hasła;



6. Z uwagi na czas życia cookies, serwis stosuje
dwa zasadnicze rodzaje tych plików:

• sesyjne - pliki tymczasowe przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika
do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej i aplikacji lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej);

• stałe - przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

7. Ze względu na cel, jakiemu służą pliki cookies, serwis stosuje ich następujące rodzaje:

• niezbędne do działania usługi i aplikacji- umożliwiające korzystanie z naszych usług, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających
uwierzytelniania;

• służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania

• wydajnościowe - umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych i aplikacji;

• funkcjonalne - umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej i aplikacji itp.;


• statystyczne - służące do zliczana statystyk dotyczących stron internetowych i aplikacji.

8. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie informacji w formie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownik może jednak w każdym czasie dokonać zmiany tych ustawień. Niedokonanie zmian oznacza, że w/w informacje mogą być zamieszczane i przechowywane w jego urządzeniu końcowym, a tym samym – serwis będzie przechowywać informacje w urządzeniu końcowym Użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

9. Z poziomu przeglądarki internetowej, z której Użytkownik korzysta możliwe jest samodzielne zarządzanie plikami cookies. W najpopularniejszych przeglądarkach istnieje
m.in. możliwość:

• zaakceptowania obsługi cookies, co pozwala Użytkownikowi na pełne korzystanie z
opcji oferowanych przez witrynę internetową;

• zarządzania plikami cookies na poziomie pojedynczych, wybranych przez Użytkownika witryny;

• określania ustawień dla różnych typów plików cookie, np. akceptowania plików stałych jako sesyjnych itp.;

• blokowania lub usuwania cookies.

10. Kompleksowe informacje dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) lub w sekcji Pomoc w menu przeglądarki internetowej. Ograniczenia bądź wyłączenia stosowania plików cookies i innych podobnych technologii mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w naszych serwisach.



Dane Usługobiorcy są chronione zgodnie z wymogami Ustawy z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. nr 133 poz. 883
Aby zabezpieczyć dane osobowe Użytkownika, w Naszej Firmie zostały wdrożone środki, których funkcje uniemożliwiają dostęp osobom trzecim. Jednocześnie informujemy, że własciciel strony www.ogrzewanieplus.pl ma prawo do usunięcia danych osobowych w rozumieniu Ustawy bez Państwa zgody